published on June 8th, 2012
comments

Remek delo i jedna od najboljih reklama koje sam ikada video. Odvojio sam vreme da je titlujem kako bi je bolje razumeli svi.

2007. je dobila nagradu za najbolju reklamu na najprestižnijem Cannes Lions festivalu, i još 26 nagrada na festivalima širom sveta.

Reklamu je napravio studio Paranoid Projects, poznat po svojoj kreativnosti.

Uživajte.

P.S. Ova reklama je odličan primer jednog rastućeg trenda – upotrebe tzv. storytelling-a u marketingu. Ukoliko vas zanima da uđete u celu teoriju narativa u komunikologiji, preporučio bih vam knjigu “The Story Factor” od Annette Simmons. Ako se bavite bilo kakvom vrstom javnog nastupa, pisanja, bilo kakvom komunikacijom, i ako želite ljudima da prenesete jaku energiju i emociju poput ove reklame, “The Story Factor” je pun pogodak.There were 11 people who had something to say about this article.
anica on June 8th, 2012, 21:55

Fantasticno!
Bas sam se odusevila :D

Marjan Paradoksija on June 8th, 2012, 21:56

FENOMENALNO! Zaista! Prava retkost i pravi biser u svetu reklama!

Jorge on June 9th, 2012, 00:49

Que bueno! jajaja…

Dare on June 9th, 2012, 07:20

Priča (priče) su duboko arhetipski utisnute u svakoga od nas… Hiljadama godina unazad generacije i generacije su imale samo priču, kao jedini oblik komunikacije koji se prenosi kroz prostor i generacije. Tehnološkom revolucijom to je u kratkom vremenu izmenjeno, ali je kapacitet za priču u naćem kolektivno nesvesnom još uvek tu… Uglavnom neiskorišćen… :)

I zato svaka “ISTINA” rečena u tom story fazonu biva uklopljena u taj naš zaboravljeni prazan prostor i uvek bude bolje prihvaćena, od svih onih drugih “ISTINA” koje nam se serviraju u vremenima sadašnjim.

Jednostavno! Zar ne? :)

Marie-Louise on June 9th, 2012, 16:35

podseća me na mog drugara iz škole…fenomenalno. još uvek volimo tu “priču”, tu “istinu”, tu emociju koja nas dodirne negde duboko u nama…hvala, oduševilo me je. <3

Automehanicar on June 10th, 2012, 07:57

Reklama je savrsena. Tek posle 10 sekundi sam ukapirao o cemu govori reklama. :D

Imam samo jedno pitanje, sto se tice ove knjige “The Story Factor” Annette Simmons, kako se zove ta knjiga na srpskom, trebalo bi nesto da bude kao “Fabrika prica”, i da li ima negde da se kupi kod nas(u Srbiji)?

maddog on June 18th, 2012, 23:14

Reklama ko reklama. Poenta malo skrivena na prvi pogled, objasnjenje na kraju za one koji nisu pazljivo gledali i na vreme shvatili. Sve u svemu, nista posebno.

Ko se jos peca na gledanje reklama je pravi idiot. Ko jos uvek ima TV u kuci je dvostruki idiot.

Razumem marketinske pregaoce koji zive od magle i dima i tako zaradjuju za hleba. Njima je svaki uspesan primer dobrodosao u sirenju obmana za racun gospodara novca. Ali da zrtve marketinga odobravaju i tapsu, to je vec preterano glupo.

Istok: Tako je majstore, pokazao si silama mraka i bezumlja novog svetskog poretka, ti si naš idol. Aj’ sad idi, radimo.

Mile on June 20th, 2012, 00:01

evo jedan dobar primer ovo je nesto izmedju reklame i priche po meni najbolja reklama za sada http://www.youtube.com/watch?v=MnSIp76CvUI

Nikola on June 27th, 2012, 15:26

Hmm kako ovo do sada nisam video … Inače veoma zanimljivo uradjena. Kada sam je odgledao prvi put nisam skontao foru ali posle drugog gledanja sam pao od smeha pošto je poenta očigledna! Hvala što si preveo i podelio ovo sa nama.

Aca on July 5th, 2012, 07:45

Hahah super reklama. Oduševio sam se sa gospodinom V…mislim da je kod ove reklame prava umetnost bila zapravo naći gospodina V.

Sanovnik on July 5th, 2012, 11:44

Odlična reklama, bilo bi dobro i da se kod nas snimaju ovakve reklame, a ne gluposti koje se prikazuju na Pinku. Al’ najgora domaća reklama mi je definitivno LUUUBENICA – ZA GRLOOO… Sve mi se čini da su ono samo skinuli sa neta i dodali glasove (koji su btw katastrofa) -.-‘

Any emotions? Leave a comment!

U skladu sa GDPR regulativom (EU) 2016/679, dužan sam da vas obavestim sledeće:

Na ovom sajtu koristim Fejsbuk Piksel, što znači da se podaci o vašem kretanju na ovom sajtu prosleđuju Fejsbuku. To se može iskoristiti za mnoge loše stvari, kao što je recimo pobeda Kanye Westa na izborima za predsednika 2020. godine.

Takođe, podaci koje sakupljam na ovom sajtu mogu biti prosleđeni i vanzemaljcima sa egzoplanete Kepler 438b, koji targetirano usmeravaju gama zrake za alteraciju mozga ljudima koji su guglali "Kija Kockar Luna Đogani svađa rijaliti Zadruga".

Najsigurnije bi bilo da napustite ovaj sajt, jer ima tu još mnogo stvari koje mogu da vam se dese. Ukoliko odlučite da ostanete na sajtu i pored ovog upozorenja, činite to na sopstvenu odgovornost. Vlasnik ovog sajta se unapred ograđuje od posledica koje kretanje po ovom sajtu može imati po vas.