Bukvar digitalnog marketinga.

gospodin-v

Gospodin V

Remek delo i jedna od najboljih reklama koje sam ikada video. Odvojio sam vreme da je titlujem kako bi je bolje razumeli svi.

2007. je dobila nagradu za najbolju reklamu na najprestižnijem Cannes Lions festivalu, i još 26 nagrada na festivalima širom sveta.

Reklamu je napravio studio Paranoid Projects, poznat po svojoj kreativnosti.

Uživajte.

P.S. Ova reklama je odličan primer jednog rastućeg trenda – upotrebe tzv. storytelling-a u marketingu. Ukoliko vas zanima da uđete u celu teoriju narativa u komunikologiji, preporučio bih vam knjigu “The Story Factor” od Annette Simmons. Ako se bavite bilo kakvom vrstom javnog nastupa, pisanja, bilo kakvom komunikacijom, i ako želite ljudima da prenesete jaku energiju i emociju poput ove reklame, “The Story Factor” je pun pogodak.

Hej 😃. Verovatno ste došli na ovaj sajt zato što vam je neko rekao da je ovo najbolje mesto da naučite digitalni marketing.

Verovatno su u pravu. 😉 Ali ima nešto još bolje: Masterbox, na kojem su moji online kursevi. Na Masterboxu ima jedno 100 puta više materijala, zanimljivije je i zabavnije čak i od ovog bloga, učite direktno od mene i to je najbolji i najbrži način da naučite digitalni marketing. Preko 5000 ljudi je do sada prošlo kroz te kurseve.

Digitalni marketing je najbolji posao na svetu – ja radim kad hoću, odakle god hoću, putujem kad god poželim bilo gde na svetu, samo ponesem laptop. Jedne nedelje odem u Dubai, sledeće nedelje u Njujork, sledećeg meseca na neku egzotičnu plažu. Nemam nikakvog stresa u životu, uvek sam raspoložen.  Zato sam i počeo da učim ove stvari pre 20 godina – da bih tako živeo i uživao u ovom životu. 😌

Ako želite za 6 meseci da dobijete izliv celog mog mozga i da naučite sve za šta je meni trebalo 20 godina, da krenete da živite i vi bez stresa – upišite odmah Masterbox i zahvaljivaćete mi zauvek. 💪💪 Adresa je www.masterbox.rs

Nadam se da sam vam ulepšao dan. Meni je svaki dan lep otkako se bavim ovim poslom. Uživajte.💛

11 Responses

 1. Priča (priče) su duboko arhetipski utisnute u svakoga od nas… Hiljadama godina unazad generacije i generacije su imale samo priču, kao jedini oblik komunikacije koji se prenosi kroz prostor i generacije. Tehnološkom revolucijom to je u kratkom vremenu izmenjeno, ali je kapacitet za priču u naćem kolektivno nesvesnom još uvek tu… Uglavnom neiskorišćen… :)

  I zato svaka “ISTINA” rečena u tom story fazonu biva uklopljena u taj naš zaboravljeni prazan prostor i uvek bude bolje prihvaćena, od svih onih drugih “ISTINA” koje nam se serviraju u vremenima sadašnjim.

  Jednostavno! Zar ne? :)

 2. podseća me na mog drugara iz škole…fenomenalno. još uvek volimo tu “priču”, tu “istinu”, tu emociju koja nas dodirne negde duboko u nama…hvala, oduševilo me je. <3

 3. Reklama je savrsena. Tek posle 10 sekundi sam ukapirao o cemu govori reklama. :D

  Imam samo jedno pitanje, sto se tice ove knjige “The Story Factor” Annette Simmons, kako se zove ta knjiga na srpskom, trebalo bi nesto da bude kao “Fabrika prica”, i da li ima negde da se kupi kod nas(u Srbiji)?

 4. Reklama ko reklama. Poenta malo skrivena na prvi pogled, objasnjenje na kraju za one koji nisu pazljivo gledali i na vreme shvatili. Sve u svemu, nista posebno.

  Ko se jos peca na gledanje reklama je pravi idiot. Ko jos uvek ima TV u kuci je dvostruki idiot.

  Razumem marketinske pregaoce koji zive od magle i dima i tako zaradjuju za hleba. Njima je svaki uspesan primer dobrodosao u sirenju obmana za racun gospodara novca. Ali da zrtve marketinga odobravaju i tapsu, to je vec preterano glupo.

  Istok: Tako je majstore, pokazao si silama mraka i bezumlja novog svetskog poretka, ti si naš idol. Aj’ sad idi, radimo.

 5. Hmm kako ovo do sada nisam video … Inače veoma zanimljivo uradjena. Kada sam je odgledao prvi put nisam skontao foru ali posle drugog gledanja sam pao od smeha pošto je poenta očigledna! Hvala što si preveo i podelio ovo sa nama.

 6. Hahah super reklama. Oduševio sam se sa gospodinom V…mislim da je kod ove reklame prava umetnost bila zapravo naći gospodina V.

 7. Odlična reklama, bilo bi dobro i da se kod nas snimaju ovakve reklame, a ne gluposti koje se prikazuju na Pinku. Al’ najgora domaća reklama mi je definitivno LUUUBENICA – ZA GRLOOO… Sve mi se čini da su ono samo skinuli sa neta i dodali glasove (koji su btw katastrofa) -.-‘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *