Internet marketing je ono čime se bavim i što me inspiriše.

Završio sam Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer za Nuklearnu fiziku i Biomedicinski inženjering.

Predajem Digitalni marketing na FMK Singidunum.

Radim na marketingu i PR-a u kompanije Frame iz Silicijumske doline u San Francisku.

Jedan sam od autora na satiričnom portalu Njuz.net, bio sam aktivan u prvoj godini nastajanja. Ovde možete pogledati neke od tih tekstova. Pišem redovnu kolumnu u “Politici”, a te tekstove možete naći ovde.

2011. godine sam proglašen za najuticajnijeg blogera u Srbiji glasovima čitalaca na manifestaciji BlogOpen.

Radio sam konsalting i Internet strategije za neke od najpoznatijih domaćih brendova:

brendovi-istok

Pokrenuo sam nekoliko web magazina na domaćem i globalnom tržištu. Suosnivač sam magazina Tračara.com .

Popularizovao sam ideju viralnog marketinga u Srbiji. Kreirao sam nekoliko uspešnih viralnih kampanja poput, igrice Sastavi Svoju Vladu (prikazana na skoro svim televizijama i novinama), kao i igrice Gej protiv navijača (bila je prikazana u drugom dnevniku RTS-a). VestiSrbija.com je u svoje vreme bio najposećeniji sajt u Srbiji svih vremena za jedan dan (pola miliona poseta 1. Aprila 2009, prvi dan lansiranja).

Napravio sam sajt KukuKlok.com koji ima oko 50.000 poseta svakog dana iz celog sveta, i koji koriste čak i neke poznate ličnosti kao što je Tim Ferris, koji ga preporučuje u svom bestseleru “4 Hour Body”, ili motivacioni guru  Guy Kawasaki. Recenzije Kuku Kloka su izašle na preko 10.000 sajtova širom sveta, uključujući i renomirane tech portale kao što je LifeHacker.

Najcenjeniji svetski magazin o web dizajnu Smashing Magazine, objavio je ovaj blog na kome se sada nalazite na prvom mestu svoje liste najbolje dizajniranih blogova na svetu. Ovaj blog se pojavio i na Mashable.com, kao i na stotinama drugih sajtova koji predstavljaju dobre primere web dizajna.

Pokrenuo sam neprofitno-apolitičnu akciju “Zoran Đinđić – najveći car“, koja je uspela zahvaljujući složnosti mnogih srpskih blogera koji su se uključili, i koja je došla i u medije.

Kada sam počinjao sa poslom, pre desetak godina, Ivo Martinović i ja smo napravili sajt koji je tada bio proglašen za najlepši srpski sajt svih vremena – Italian Design Centar.

Krajem devedesetih bavio sam se muzikom i bio sam član benda Linear Draft (house/drum and bass) koji je imao nekoliko izdanja u zemlji i inostranstvu. Malo elektronske muzike koju sam pravio kasnije možete čuti ovde. U poslednje vreme sviram klavir  – improvizujem na licu mesta u zavisnosti od raspoloženja, mada nemam formalno muzičko obrazovanje. To možete čuti ovde.

Omiljeni filmovi su mi Dan Mrmota, Amelija Pulen i i K-Pax.

Ako ste pročitali sve ovo, na kraju jedan savet – učite engleski jezik, gledajte svoje omiljene serije i filmove sa titlom na engleskom, upijajte fraze i duh jezika. To će vam pomoći da pokrenete neki globalni biznis iz Srbije i to treba da vam bude ultimativni cilj ako se bavite ovim poslom.

P.S. Dosta toga o meni možete saznati i u Intervjuu za Designed.rs.

P.P.S. Ako želite da me kontaktirate, pročitajte ovaj tekst.

U skladu sa GDPR regulativom (EU) 2016/679, dužan sam da vas obavestim sledeće:

Na ovom sajtu koristim Fejsbuk Piksel, što znači da se podaci o vašem kretanju na ovom sajtu prosleđuju Fejsbuku. To se može iskoristiti za mnoge loše stvari, kao što je recimo pobeda Kanye Westa na izborima za predsednika 2020. godine.

Takođe, podaci koje sakupljam na ovom sajtu mogu biti prosleđeni i vanzemaljcima sa egzoplanete Kepler 438b, koji targetirano usmeravaju gama zrake za alteraciju mozga ljudima koji su guglali "Kija Kockar Luna Đogani svađa rijaliti Zadruga".

Najsigurnije bi bilo da napustite ovaj sajt, jer ima tu još mnogo stvari koje mogu da vam se dese. Ukoliko odlučite da ostanete na sajtu i pored ovog upozorenja, činite to na sopstvenu odgovornost. Vlasnik ovog sajta se unapred ograđuje od posledica koje kretanje po ovom sajtu može imati po vas.