Bavim se Internet marketingom.

Završio sam Elektrotehnički fakultet u Beogradu, smer za Nuklearnu fiziku i Biomedicinski inženjering.

Predajem Internet marketing na FMK Singidunum. Pre toga sam predavao Web dizajn i Internet marketing na Akademiji BK.

Jedan sam od autora na satiričnom portalu Njuz.net.  Ovde možete pogledati neke od mojih tekstova.

Pišem redovnu kolumnu u “Politici”, a te tekstove možete naći ovde.

2011. godine sam proglašen za najuticajnijeg blogera u Srbiji glasovima čitalaca na manifestaciji BlogOpen.

Suosnivač sam agencije za Internet consulting “Like Media”, i radio sam konsalting i Internet strategije za neke od najpoznatijih domaćih brendova. Ovo su neki od naših klijenata:

Pokrenuo sam nekoliko web sajtova na domaćem i globalnom tržištu. Zajedno sa Draganom Vukajlović napravio sam Tračara.com .

Volim viralni marketing i popularizovao sam ideju viralnog marketinga u Srbiji. Kreirao sam nekoliko uspešnih viralnih kampanja poput, igrice Sastavi Svoju Vladu (prikazana na skoro svim televizijama i novinama), kao i igrice Gej protiv navijača (bila je prikazana u drugom dnevniku RTS-a). VestiSrbija.com je i dan danas najposećeniji sajt u Srbiji svih vremena za jedan dan (pola miliona poseta 1. Aprila 2009, prvi dan lansiranja). Više o tome na mikrosajtu Viralni Marketing.

Napravio sam sajt KukuKlok.com koji ima oko 35.000 poseta svakog dana iz celog sveta, i koji koriste čak i neke poznate ličnosti kao što je Tim Ferris, koji ga preporučuje u svom bestseleru “4 Hour Body”, ili motivacioni guru  Guy Kawasaki. Recenzije Kuku Kloka su izašle na preko 10.000 sajtova širom sveta, uključujući i renomirane tech portale kao što je LifeHacker.

Najcenjeniji svetski magazin o web dizajnu Smashing Magazine, objavio je ovaj blog na kome se sada nalazite na prvom mestu svoje liste najbolje dizajniranih blogova. Ovaj blog se pojavio i na Mashable.com, kao i na stotinama drugih sajtova koji predstavljaju dobre primere web dizajna.

Pokrenuo sam neprofitno-apolitičnu akciju “Zoran Đinđić – najveći car“, koja je uspela zahvaljujući složnosti mnogih srpskih blogera koji su se uključili, i koja je došla i u medije.

Kreirao sam jednu od najpoznatijih Fan stranica na domaćem Fejsbuku- Crtani Film u 7:15, koji ima preko 200.000 “lajkova”.

Kada sam počinjao sa poslom, pre desetak godina, Ivo Martinović i ja smo napravili sajt koji je tada bio proglašen za najlepši srpski sajt svih vremena – Italian Design Centar.

Krajem devedesetih bavio sam se muzikom i bio sam član benda Linear Draft (house/drum and bass) koji je imao nekoliko izdanja u zemlji i inostranstvu. Naša numera “Jazzy Fields” bila je 1997. na prvom mestu godišnje liste domaće muzike na B92 i na Studiju B. Malo muzike koju sam pravio kasnije možete čuti ovde.

U poslednje vreme sviram klavir  – improvizujem na licu mesta u zavisnosti od raspoloženja, mada nemam formalno muzičko obrazovanje. To možete čuti ovde.

Omiljeni filmovi su mi Dan Mrmota, Amelija Pulen i i K-Pax.

Ako ste pročitali sve ovo, na kraju jedan savet – učite engleski jezik, gledajte svoje omiljene serije i filmove sa titlom na engleskom, upijajte fraze i duh jezika. To će vam pomoći da pokrenete neki globalni biznis iz Srbije i to treba da vam bude ultimativni cilj ako se bavite ovim poslom.

Istok

P.S. Dosta toga o meni možete saznati i u Intervjuu za Designed.rs.

P.P.S. Ako želite da me kontaktirate, prethodno pročitajte ovaj tekst.